Bliv klogere på Ukraine

Foredragsrække arrangeret af kirkerne i Allerød, Blovstrød, Engholm, Lynge-Uggeløse og Lillerød.

Krigen er desværre stadig et relevant og aktuelt emne. Foredragene arrangeres med et håb om, at vi på tværs af sognene kan samles til oplysning og mange gode samtaler i en svær tid. Foredragene er alle gratis, og man kan læse mere om de enkelte foredragsholdere og foredrag på kirkernes hjemmesider.

Anna Libak, tirsdag d. 16. januar kl. 19 i Engholmkirken

”Konflikten mellem Ukraine og Rusland”

Carl Plesner, torsdag d. 1. februar kl. 19 i Blovstrød sognegård

”Ukraine og krigens ofre i konflikt og krise”

Signe Danielsen, onsdag d. 21. februar kl. 19 i Lillerød sognegård

”En feltpræsts arbejde”

Jens Worning, torsdag d. 14. marts kl. 19 i Lynge præstegårdslænge

”Ukraine 24.02, Den nye verdensorden”

Fællesspisning i Blovstrød Sognegård

Som noget nyt slår Blovstrød kirke nu dørene op for fællesspisning i Blovstrød sognegård. Maden kommer fra Stengården, er økologisk og så vidt muligt lokalt produceret. Spisningen begynder med en højskolesang hver gang og slutter med en aftensalme med efterfølgende historie i børnehøjde - eller et glas rødvin, alt efter, hvad man er til. Det koster 100,- pr. person at spise med og 60,- for børn mellem 3-15 år, tilmeldingen er bindende og sker ved betaling til 805430 (Be My Guest Catering). Tilmeldingen skal ske senest en uge inden spisningen og fordels efter først til mølle. Husk at skrive navn og antal! Kun ønsker om vegetarisk mad kan imødekommes.

Datoer for fællesspisning i foråret 2024 er: d. 15. januar kl. 17.30 - 18.45, d. 20. februar kl. 17.30-18.45, d. 20. marts kl. 17.30-18.45, d. 18. april kl. 17.30-18.45 og d. 24, maj kl. 17.30-18.45.

Seniordebat i Blovstrød sognegård

En gang om måneden mødes en gruppe seniorer til hyggelig frokost og forskellige oplæg og diskussion. Alle er velkomne uanset køn. På nuværende tidspunkt tæller klubben 15 mænd. Deltagelse meldes senest torsdagen inden ved indbetaling af 200 kr. på mobilpay 51 52 30 49. Beløbet går til frokost, drikkevarer, sommerudflugt og velgørende formål. For yderligere information kan John Mortensen kontaktes på 20 43 46 07. Debatklubben har møder 8. januar, 5. februar, 4. marts, 8. april og 6. maj 2024 - hver gang 12.30-15.

Højskolesang - sangen er hjertetale

Kom og vær med til at synge fra Højskolesangbogen et par timer 2. torsdag i måneden – i sognegården fra kl. 10-11.30

• 9. november, 2023
  • 14. december, 2023
  • 11. januar, 2024
  • 8. februar, 2024
  • 14. marts, 2024
  • 11. april, 2024
  • 9. maj, 2024

Det koster kr. 10 for kaffe og småkager - I kan med fordel udfylde kontaktformularen her, så I kan få besked ved akut opstået ændringer.

Højskolesang arrangeres af Ældre Sagen.

Senioreftermiddage

Måske synes du efter et langt arbejdsliv, at pensionisttilværelsens mange timer kan være vanskelige at fylde ud. Måske har du i et langt liv været to og sidder nu pludselig alene tilbage. Uanset hvad din grund er, så er du velkommen til Senioreftermiddage, fra kl. 14-16.30, i Blovstrød sognegård, som er et tilbud til alle, der har lyst til hyggeligt samvær, foredrag, udflugter, fællessang og meget andet.

Nærmere info: Ring til Hanne Hauberg på telefon: 25 77 49 85.

Pris for deltagelse: Der opkræves første gang, det halvårlige kontingent kr. 100.- + 150.- for kaffe, kage og underholdning. Kr. 50.- pr. gang for gæster med tilmelding til: Hanne Hauberg.  Datoer for senioreftermiddage er:

17. januar, 31. januar, 14. Februar, 28. Februar, 13.  Marts, 27.marts, 10. april,  24. april (udflugt) og afslutning d. 8. maj kl. 12 med spisning.

Studiekreds ved Kristine K. Ravn - et lynkursus i Bibelen er udskudt til efteråret.

Hvad står der egentlig i bibelen? Bogen, som man måske nok kan kalde verdens vigtigste bog. Vi vil sammen forsøge at blive klogere på, hvad der står - og sammen forsøge at blive klogere på det samfund, vi lever i nu, og ikke mindst vores eget liv med alt, hvad det indebærer af glæder og sorger. Studiekredsen er udskudt til efteråret.

Sognerejse til Israel/Palæstina

Tag med Blovstrød Sogn på studierejse til Israel/Palæstina i marts 2025

Sognepræst Kristine Ravn medvirker som teolog på ekspeditionen, der også er en rejse i Jesu fodspor. Kristine vil flere gange i løbet af denne uge komme med bibelske indspark. Journalist og tidligere tv-vært Rasmus Birkerod er guide på rejsen. Rasmus har indgående kendskab til området, fordi han kommer her 7-8 gange årligt. Han har boet i området og i flere år arrangeret både rundrejser, studierejser, vandrerejser og efteruddannelsesrejser for præster til Israel/Palæstina.
Det er en rejse med usædvanlige historiske oplevelser, fænomenale naturoplevelser og via Rasmus Birkerods netværk får du en unik mulighed for at møde nogle af de lokale mennesker i området – både på den israelske og palæstinensiske side.
Oplevelserne vil blive intense og kontrasterne kolossale. Prisen for rejsen er 17.900 kr. per person inkl. fly, ophold, morgenmad og aftensmad. Tillæg for enkeltværelse: 5.500kr.  Læs hele programmet og tilmeld jer ved at sende en mail til info@birkerod-indsigt.dk - der er få pladser tilbage.

Strikkecafé

Alle er velkomne i Blovstrød Kirkes strikkecafé.

Strikkecaféen pågår mandage i lige uger i sognegården.

Ring til Hanne Hauberg på telefon 25 77 49 85.

Strikkecaféen arrangeres af Ældre Sagen.

Du kunne måske også være interreseret i...