Fødsel

Ved fødsel
Fødsler i Blovstrød sogn skal indberettes på kirkekontoret - uanset religiøse tilhørsforhold.

Ved indberetningen skal medbringes:

• Fødselsanmeldelse.
  • Hvis forældrene ikke er gift, afleveres en 'Omsorgs- og ansvarserklæring', som udleveres på sygehuset.
  • Er du udenlandsk statsborger eller ikke født i Danmark, eller er du separeret, skilt eller enke så se  www.personregistrering.dk - eller ring til 48 17 15 44.

Efter modtagelse af jordemoderanmeldelse fra hospitalet og fødselsanmeldelsen bliver barnet indført i ministerial-bogen for Lillerød Sogn, og fødslen indberettes til kommunens folkeregister og det centrale personregister (CPR).

Barnet får ikke automatisk medlemskab af Folkekirken ved fødslen og kan kun blive medlem af Folkekirken, hvis det er døbt med en kristen dåb - dvs. i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

ALLE børn skal have mindst ét fornavn og ét efternavn senest 6 måneder efter fødslen. Hvad enten man ønsker dåb eller navngivning, sker dette i begge tilfælde ved anmeldelse til kirkekontoret
Se mere under > Dåb eller > Navngivning.

Medbringes til kirkekontoret:

• Fødselsanmeldelse.

• Er du udenlandsk statsborger eller ikke født i Danmark, eller er du separeret, skilt eller enke så se  www.personregistrering.dk - eller ring til 48 17 15 44.