Hvad er pastagudstjeneste?

Pastagudstjeneste er en kort gudstjeneste for børn med efterfølgende fællesspisning.

Pastagudstjenesten er kirkens tilbud til børnefamilier, bedsteforældre og børnebørn eller børnene og deres faddere samt andre interesserede. Gudstjenesten er kort og i børnehøjde. Den bliver for det meste holdt på en hverdag sidst på eftermiddagen, og slutter med fællesspisning.

Til en pastagudstjeneste bliver der fortalt bibelhistorier for de mindste børn på deres præmisser. Temaer som næstekærlighed, ansvar og fællesskab hentes frem fra den store bog og leges ud med fantasi og kreativitet. Ud over historierne fra bibelen indgår musik og sang, Fadervor og velsignelsen som regel som faste ingredienser i børnegudstjenesten.

Navnet ”pastagudstjeneste” er sammensat af ordene pasta og gudstjeneste. Efter gudstjenesten er der nemlig fællesspisning, ofte pasta med kødsovs. Mange børnefamilier med en travl hverdag synes, at gudstjeneste og fællesspisning er en god kombination. Det kan passe bedre at gå i kirke med børnene på en hverdag end søndag formiddag. Især når man ikke skal hjem og lave aftensmad bagefter.

Pastagudstjenester er bare ét navn for børnegudstjenester med efterfølgende fællesspisning. Nogle steder kaldes det Gud og spaghetti. Andre navne for det samme er 'Gud og pasta', 'Kirke og pizza', 'Gud og mormormad', 'Bamsegudstjeneste' samt 'Børn, bibel og boller i karry'.

Foto: Flemming Nyberg

Pastagudstjenester

Efteråret byder på to pastagudstjenester. Den 4. oktober, hvor årets minikonfirmander vil hjælpe med at gøre gudstjenesten ekstra festlig.

Og så den 30. oktober, hvor kirkens Spire- og Børnekor medvirker sammen med Sille Grønberg og Palle Windfeldt, som står bag sangene fra “Rosa fra Rouladegade” i Ramasjang. Begge dage er det kl. 17.00 og alle er meget velkomne – også alle de børn, som hverken synger i kor eller er minikonfirmander!

Tilmelding senest tre dage før på sms til
Gunhild Fjord på tlf.:
30 30 35 43.