Studiekreds om kristendom

Tænkepauser

I den mørke tid tager vi en tænkepause – eller rettere: tre tænkepauser. Til hver aften læser vi hjemmefra en bog fra serien ”Tænkepauser”, hvor en specialist med bare 60 sider til rådighed gør os klogere på et centralt teologisk emne i et let og ligetil sprog. Sognepræst Kristine Krarup Ravn står for studiekredsen og vil hver aften begynde med et oplæg. Derefter er der samtale, og der serveres en forfriskning undervejs. Bøgerne i serien Tænkepauser er letlæselige og på ca. 60 sider. De findes også som lydbøger på e-reolen og varer ca. to timer. Første bog ‘Gud’ kan afhentes gratis i sognegården efter tilmelding. Alle er velkomne – også hvis man ikke kan nå at

læse inden studiekredsen.

Gud

Onsdag den 30. september kl. 19.30 - 21.00

Aftenens emne er “Gud”. Forfatteren til bogen hedder Svend Andersen. Han er professor emeritus ved teologi på Århus Universitet og er en ivrig debattør inden for det etiske område. Bogen om Gud kommer ind på beviser for Guds eksistens, men den kritiserer også religionerne. Hvem er Gud? Er han god, ond eller ligefrem død? Hvad fortæller Bibelen om Gud? Svend Andersen: ”Gud” (Tænkepauser nr. 29, Aarhus Universitetsforlag 2015).

Tro

Mandag den 2. november kl. 19.30 - 21.00

Vi begyndte med Gud og fortsætter nu mere ”menneskeligt” med troen. Hvad vil det sige at tro? Hvordan adskiller troen på Kristus sig fra troen på så mange andre ting, og giver det overhovedet mening at tro som et oplyst moderne menneske? Hvad står der i Bibelen om tro? Peter Lodberg ”Tro” (Tænkepauser nr. 34, Aarhus Universitetsforlag 2015)

 

Kærlighed

Tirsdag den 15. december kl. 19.30 -21.00

Sidste gang, lige inden jul, gælder det kærligheden. Vi kender alle til kærligheden; den store uomgængelige følelse, der indtager, varmer og knuser vores hjerter gang på gang og holder os i live. Men hvad er forskellen på menneskers kærlighed og Guds kærlighed? Er det det samme? Hvad var det for en kærlighed, som kom til verden julenat? I bogen “Kærlighed” giver filosoffen Anne Marie Pahuus en grundig indføring i alle kærlighedens kringelkroge. Anne Marie Pahuus ”Kærlighed” (Tænkepauser nr. 14, Aarhus universitetsforlag 2013).

 

Sted

Blovstrød Sognegård, Kærvej 20, 3450 Allerød.

 

Bøgerne

Bøgerne kan enten lånes på biblioteket (også som lydbog på e-reolen) eller købes i almindelige boghandler.

De koster 40 kr. stykket. Første bog “Gud” foræres ved tilmelding.

 

Tilmelding

Det er nødvendigt med tilmelding senest to dage før hver studiekredsaften til sognepræst Kristine Krarup Ravn på krk@km.dk eller 29 91 12 68