Påsken i Blovstrød Kirke

Det er på mange måder en bizar situation, at vi som kirke ikke kan mødes netop i påsken. Påsken er kirkens største højtid, hvor vi først og fremmest mindes, at Guds søn – og dermed Gud selv – døde på korset for derefter at overvinde døden ved sin opstandelse påskedag. Påsken er her til lands blevet fejret i over 1000 år, men i år bliver altså en undtagelse. Det er derfor glædeligt, at Blovstrød Kirkes menighedsråd har indvilliget i at gøre kirkens YouTube-gudstjenester ekstra festlige, og ekstra flot filmet, i påskeugen.

Påskens gudstjenester på YouTube:

Palmesøndag (d. 5. april kl.10.00) v. Mathias Harding

Langfredag (d. 10. april kl.10.00) v. Mathias Harding

Påskedag (d.12. april kl.10.00) v. Kristine Krarup Ravn

Endvidere sendes skærtorsdag kl.10.00 en kort refleksion v. Kristine Krarup Ravn.

Privat altergang, skærtorsdag d. 9. april

Nu er det snart en hel måned siden, vi sidst har uddelt nadveren i Blovstrød Kirke. Selvom YouTube-kanalen udgør et alternativ til formidlingen af Guds ord, er det slet ikke det samme. Ikke et lægemiddel, som brødet og vinen er det. Derfor vil sognepræst Kristine Krarup Ravn gerne i anledning af skærtorsdag, som nærmer sig, gøre opmærksom på, at det er muligt at få privat altergang, hvor hun kommer hjem til sognebørnene eller de kommer til hende på hendes kontor i sognegården.

Kontakt Kristine på tlf. 48 17 20 01 eller på mail krk@km.dk for nærmere aftale.

Musikgudstjeneste, langfredag d. 10. april

Langfredag sendes en særlig musikgudstjeneste v. Mathias Harding. Her opføres værket ’Stabat Mater’ – et værk af den italienske komponist G.B.Pergolesi (1710-1736). Pergolesi nåede lige akkurat at afslutte det, der skulle blive et af de mest kendte værker i kirkemusikhistorien, inden han døde af tuberkulose 26 år gammel.

’Stabat Mater dolorosa’ – ’En moder stod fuld af smerte’. Værket handler om Jesu død på korset og skildrer hans mor, Jomfru Marias lidelser og smerte, mens hun står ved korsets fod. ’Stabat Mater’ opføres af sopran Philippa Cold og mezzosopran Stina Schmidt sammen med Blovstrød Kirkes organist, Christine Raft.

Undervejs læser sognepræst Mathias Harding de syv korsord op.