Kirkefrokost og bibelfortælling ved Klaus Laursen

9. september efter gudstjenesten
Esters Bog er fortællingen om en lille jødisk pige, der sætter alt på spil i tillid til sin slægtning og i tillid til sin Gud - også selvom denne Gud slet ikke er nævnt i bogen. Ester er villig til at dø for at redde sit folk. Det er et drama, men også et billede på et endnu større drama, som udspillede sig mange år senere, da Jesus satte alt på spil i tillid til Gud.

Inden fortællingen serveres en letfrokost i sognegården og efter fortællingen serveres en kop kaffe og der kan stilles spørgsmål.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding

Snedronningengenfortalt af Susse Wold

Blovstrød Kirke og sognegård den 3. oktober kl. 19.00
Vi begynder med en kort andagt i kirken, som tager sit udgangspunkt i eventyret og dykker ned i de kristne indsigter, som eventyret er bygget på. Bagefter vil skuespiller Susse Wold genfortælle eventyret for alle i sognegården. Om Susse Wolds genfortælling skriver en anmelder i Berlingske Tidende: ”Hun er dette eventyr. Hun låner det krop og sjæl. Eksklusiv fortællekunst, båret frem af en meget stor skuespillerinde. ”

Kort om eventyret
Snedronningen er H.C. Andersens egentlige hjertekvad og et af hans smukkeste eventyr.
Det handler om, hvordan djævelen skaber et spejl. Et magisk spejl, som gør, at alt, hvad der er godt og smukt i spejlet bliver til ingenting, og alt, hvad der er ondt og hæsligt, bliver forstørret. Alle, der kommer i berøring med troldspejlet, bliver ikke blinde i fysisk forstand, men ser kun deres egne indbildninger, som erstatter virkeligheden. De bliver ude af stand til at se verden med troens øje, men tror, at alt i verden er noget, de selv har fortjent, og at det eneste vigtige er, hvad der kan måles og vejes. De bliver med andre ord ude af stand til at se verden som Guds gode gave. Hovedpersonen i Snedronningen, Kaj, får noget i øjet og mærker et stik i hjertet. Han rammes af en del fra det djævelske spejl. Pludselig er hele Guds gode verden hæslig. Kaj løber bort fra Gerda, og når til et iskoldt rige, som han tror er paradis; men det viser sig snart, at han snarere er havnet i helvede. Et rige af snedronningens forblæste, stivnede tomhed. Men heldigvis begiver Kajs veninde Gerda sig ud på en farefuld rejse for at redde den fortryllede Kaj. Ydmygt og opofrende ønsker Gerda at redde sin bedste ven. Hun ofrer alt, hvad hun har i livet, konkret vist ved at hun smider sine elskede røde sko i floden, for at få sin elskede ven Kaj tilbage. Og netop ved at sætte alt i spil får hun alt givet. Hendes kærligheds tårer over Kajs forheksede, iskolde hjerte befrier ham fra dødens magt, ligesom en lang tradition i kristendommen taler om, at Kristi tårer har befriet os alle.

Billet til arrangementet koster 75 kr. og kan købes i Blovstrød sognegård den 15. september kl. 10-12 efter først til mølle. Det er højst tilladt at købe tre billetter pr. mand.

Sæt også kryds i kalenderen ved

den 1. november kl. 19.00, hvor salmedigteren Lisbeth Smedegaard Andersen besøger Blovstrød og fortæller om salmedigtning og kirkekunst